Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors

by - Jun 09, 2017

Klik banner to join ⇑⇑⇑⇑




Instagram username: puan.kuci
Facebook: Haslina Kasbulah
emel: KhooChee11@gmail.com


Pengalaman seronok dan nakal anda masa zaman kumpul duit raya dulu

Zaman kumpul duit raya ni mungkin sudah berlalu bertahun lamanya.. sebab start umur 15 tahun sudah mula  malu-malu 'miau' untuk keluar beraya ke rumah jiran..duit raya biasanya dapat dari uncle,aunty, atuk, nenek.. masyukk jugakla..

 Dijadikan cerita.. pada suatu hari.. (background music) haha

zaman 'adik-adik' dulu.. saya dan kawan-kawan biasanya akan keluar around 11pagi.. al maklumlah rumah perumahan.. jadi kami pun round sekitar.. kononnya beraya.. 

Sampailah satu rumah jiran ni.. masa tu saya dan 2 kawan masuk dulu.. 'datang beraya'..
tup tup rezeki dapatlah kami Rm30 seorang.. bila keluar dari rumah jiran tu.. kami pun mula lah menunjuk dengan kawan yang lain..dapat duit besarlah katakan.. alaahh..dulu-dulu Rm30 besar nilainya..

Jadi kawan lain pun ganti datang beraya dekat rumah yang sama.. tapi bila keluar buat muka 20sen.. setiap seorang cuma dapat Rm1.. 

haa.. disebabkan tamak membuak-buak dalam diri.. masing-masing balik rumah tukar baju.. saya pulak pakai tudung.. waktu datang 'trip pertama' tidak bertudung..alaa.. waktu umur bawah 12 tahun tudung on off lagi.. lepastu pakai glasses..

selesai semua.. kami datang beraya balik ke rumah jiran yang sama.. kali ni..kami terjah beramai-ramai.. adalah dalam 9 orang gitu.. dengan niat.. dapat duit raya lebih.. jeng3..

Penyamaran pula nampaknya macam berjaya.. 

setiap seorang kami dapat sampul raya.. masing-masing tersengih.. pegang sampul rasanya tebal..

bila keluar dari rumah jiran tu.. 

masing-masing check sampul..

dalam sampul tu tau ada apa???

Duit syiling 10sen. 

dan..

 kepingan kertas surat khabar yang dipotong-potong dalam 4-5 keping..

Hahaha.. 

hambikk kau.. hasilnya kami yang terkena..

Pengajarannya : Bersyukur.. jangan tamak.. jangan menipu..

That's all..

kbai.❤❤







You May Also Like

4 comments

  1. hahahaha. adui lawaknya. eee sabar jelah kawan2 sis hahaha. itu agaknya dia memang dah attack dah yang sis dengan kawan2 adalah orang sama hakhak

    terima kasih join. elsa dah update dalam list. goodluck :*

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. time budak2 dlu.. tamak lebih.. adui rindu gila..

      Padam
  2. hahaha..mmg lawak
    https://umifuzy.blogspot.my/2017/06/giveaway-duit-raya-rm100-by.html

    BalasPadam
  3. assalamualaikum,
    singgah blogwalking dari GA yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/giveaway-duit-raya-rm100-by.html

    BalasPadam

drop your comment buddy.